16 Jul 2011

Tunggu !!!, jangan tinggal daku________

" Setiap hari datang mengunjungi kita sebagai seorang sahabat setia membawa hadiah-hadiah berharga. Jika hadiah tersebut tidak terima, maka dia akan pergi dan tidak akan kembali lagi. Tiap-tiap pagi ia datang dengan membawa hadiah baru, tetapi jika kelmarin hadiah-hadiah itu tidak kita terima, lama kelamaan kita tidak akan menikmati lazatnya hadiah tersebut "

" Seperti halnya kain sutera, maka waktu lebih berharga daripadanya. Jika kita ingin berjaya dalam setiap pertempuran hendaklah kita menghargai waktu "

" Satu-satunya yang paling hargai dalam kehidupan adalah waktu. Sekiranya waktu boleh dibeli maka kita akan membelinya setiap hari "

Begitulah pentingnya masa kepada orang-orang yang berjaya dalam bidangnya masing-masing. Justeru, adalah dengan itu jika kita hendak berjaya sebagaimana mereka, jangan lupa untuk memasukkan masa dalam perancangan kita !
.............................................................................
renung-renungkanlah .......
Dalam penghidupan, pelbagai pengisian akan datang dan memasuki diri kita, apa yang pasti, jadikanlah kebaikan sebagai teladan dan yang buruk sebagai sempadan, Sesungguhnya segala kebaikan adalah dari Allah dan segala kelemahan adalah atas kekurangan diri saya sendiri, maafkan saya, buka pintu hati, kita pasti akan memahami, terima kasih0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...